Programma

OCHTENDPROGRAMMA
09:00 uur
Meppel in beweging met Olga Commandeur
Diverse Meppeler prominenten doen het jullie even voor in eighties outfit, samen met Olga!

09:15 uur
Aubade
Traditioneel programma in modern, lokaal jasje met o.a. Daphne Van Ditshuizen, Tim Kamphuis, Oxygen, Ken Besuijen, Bazuin, Jur Arp, Popkoor Meppel, Stadsdichter Justin Westera.

10:00 uur
Proostmoment
Pak de Oranjebitter er maar bij!

10:30 uur
SuperBingo!
Cijferbingo voor het hele gezin met Mr. Smart. Hoofdprijs: €1000,-

11:00 uur
Poppentheater
Poppenvoorstelling Koert en Geertje o.l.v. Elly Bakker

11:15 uur
Meester Sander en Juf Merel
Vermaak en knutselen voor de jongste kids.

MIDDAGPROGRAMMA
12:30 uur
Vragen aan de Kamerheer van de Koning
Mas Boom beantwoort ingezonden vragen van kinderen voor de Koning.

12:45 uur
Beau Potman
Beau Potman uit Meppel is pas 18 jaar, maar heeft nu al 700.000 volgers en meer dan 88 miljoen likes op TikTok. De spannende magische act van haar auditie bij Holland’s Got Talent zal ze ook uitvoeren tijdens de koningsdaguitzending. Ook geeft ze exclusieve vlogtips.

13:00 uur
Urban Meppel
BMX / Freerunning / Skaten / Kickboxen

13:15 uur
Bert Middelbos en Wouter Bessels
Muziekjournalisten Wouter Bessels en Bert Middelbos verzorgen op Koningsdag een uur lang live een muziekprogramma à la Top 2000. Bert en Wouter nemen je samen met gasten mee op een muzikale tour met als thema ‘Kroonjuwelen’.

14:00 uur
Radio 2 DJ's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof
Humoristische muzikale reis van deze 2 ervaren Radio 2 DJ's, waarbij veel prijzen worden weggegeven, met live muziek van De Dikdakkers en Soul Mosquitos!

15:00 uur
(Foute) MuziekBingo!
Hoofdprijs: €1000,-

EINDE MIDDAG-/ AVONDPROGRAMMA
16:45 uur
De leukste kroeg van Meppel en Nijeveen
Met Boudewijn Koops, Wakker Nijeveen, Mokum Voor Meppel en de 5 Uur Show met Willem Spans!

17:45 uur
Voetbal Outside
Fusieclub voetbalnieuws met de voorzitters van de 3 Meppeler voetbalverenigingen.

18:15 uur
Afterparty met De Heinoos!
Gezellig de avond in met deze kwaliteitsband uit het Oosten!

DJ E-Star, het alter-ego van Esther Soppe, verzorgt de hele dag de muzikale omlijsting en de pauzeklanken van de koningsdaguitzending. Rock, pop, funk en soul, E-Star draait alles wat maar dansbaar is en naar feest klinkt. Lekker energiek en met de nodige lef!

Veelzijdige marathonuitzending


Het Koningsdagprogramma wordt verzorgd vanuit Studio 2 van Interstage en Time To Speak en zal worden gepresenteerd door Ton Henzen en Boudewijn Koops. Meer dan tien uur lang komen tal van onderwerpen en mensen voorbij. Zo zijn er bijdragen van illusionist en influencer Beau Potman, poppenspeelster Elly Bakker, Wakker Nijeveen, Meester Sander en muziekjournalisten Bert Middelbos en Wouter Bessels. Fitnesskoningin Olga Commandeur verzorgt het programma ‘Meppel in Beweging’, er is aandacht voor urban street sports en Radio 2 DJ's Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof zijn te zien in een show geïnspireerd op de Top 2000. Ook te gast zijn burgemeester Richard Korteland, de voorzitters van de Meppeler voetbalclubs en Mas Boom, Kamerheer van Koning Willem-Alexander.

Uitgebreid muzikaal programma


In de uitzending is veel plaats ingeruimd voor muziek. Zo zijn er optredens van Soul Mosquitos, De Dikdakkers, De Heinoos, Popkoor Meppel, The Voice of Holland-finaliste Daphne van Ditshuizen, stadsdichter Justin Westera, chansonnier Ken Besuijen, muziekvereniging De Bazuin en entertainer Willem Spans, live vanuit Café de Beurs. Vorig jaar kon het muziekfeest Mokum in Meppel niet doorgaan, reden voor café-eigenaar Jaap de Boer om onder het motto ‘Mokum voor Meppel’ af te reizen naar Amsterdam om daar de artiesten op te zoeken. Ook worden er diverse liederen gezongen en natuurlijk ontbreekt de traditionele aubade niet.

ZIGGO: KANAAL 40
TELFORT/KPN: KANAAL 1387

Koningsdagwandeling
Op verzoek van het Oranje Comité heeft Oud Meppel een prachtige Koningsdagwandeling samengesteld. Ondanks de Corona maatregelen is het gelukkig wel mogelijk om een prachtige wandeling te maken langs de aangegeven route. Deze wandeling gaat langs de plaatsen welke ons koningshuis de afgelopen jaren een bezocht heeft. In de routebeschrijving wordt uitgelegd wie er Meppel bezocht en waarom. De folder bevat diverse originele foto’s uit het archief van Oud Meppel en is te downloaden via deze website. Ook ligt de route vanaf 20 april bij de diverse boekhandels, het station, wijkcentra en andere openbare plekken. Uiteraard voor zover deze gelegenheden in verband met de Corona maatregelen open zijn. Wij wensen u plezier tijdens deze wandeling.

Het Oranje Comité en Oud Meppel

Klik hier om de route te downloaden >>

Contact

E-mail: info@koningsdagmeppel.com